paGi Ini...... 29.10.2010


SeLamAt PaGi SemUe....

hehe...xde ar.... 
pagi ne ak bgun awal...
4pg...hujan plak..
rase mcm nak tdor balik jer....huhuh
FFaaRRHannn...
BguN Paan...
bGun TerUSkaN perJuangAn anDa...
STudy Lah...
PeTang ne FinAl exAm...
daN....
ak TerUs BguN stuDy lah..heheh...
borinG plak...
OnlIne Ne...BerFAcEbook JAp..
ssoooo....
Saje Nak WisH gUd LuCk for PapEr ToDay..
BuiLdinG... 
PrOf RaiHAn N PuaN sITi....
HaLaL kan IlMu yg diAjar yer..hehhe
to member2
tHanZ forThe HinT heheh...
Gud LuCk eVeRY oNe =)

ffUUhhh....

SalAm...

FiNal Exam Dah due Hari starT daH..
EnTahLaH MacAm Mane gaKnYer ak JawAb soAlaN FiNAl tu ekk...
AsYik KUar enJoI jer...StuDy HamPe huhuhu...
 

kOraNg MeSti BoLeh JawAbkan soaLAn ExaM tu...
YeLah daH sTuDy hArd....
aK wiSh KitE semUa leh WAt YanG tErBAik FoR oUr FinAL Exam...

bebEkAlKAn semNAgaT n HinT2 Yg diBerIKAn...
Kite Dah  Sit FoR 2 PAper exAm...
LePAs ne Ade 3 PapEr lg uNtuK FiNAl eXAm...
All The Best to mY frIeNd....

p/S..kAlAu ade HinT2 tu JgaN lah seseGAn inForm Kat SaYEr eh...
JaSemu mU aKan ku keNAng..hehhe

dAaaaa=)

Seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu.

Satu hari satu gerombolan pelacur ditangkap termasuklah gadis itu.
Polis meminta pelacur-pelacur itu membuat satu garisan lurus.

Semua beratur.

Tiba-tiba muncul nenek tua kepada gadis itu jalan bongkok-bongkok dan setelah
melihat cucunya berbaris dia bertanya:

"Kenapa kamu berbaris di sini?"

Cucu pula untuk menghalang neneknya tahu cerita sebenar telah berbohong dengan
mengatakan ada dermawan akan menderma buah orange dan sebab itulah beliau berbaris.

Nenek beredar pergi. Di pertengahan jalan dia teringatkan cucu-cucunya yang lain yang
mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan.
Lalu dia pun turut berbaris tanpa diketahui oleh cucunya.Dia berbaris di belakang.

Seorang anggota polis mengambil kenyataan-kenyataan dari gadis yang sedang berbaris itu.
Apabila dia sampai untuk giliran mendapatkan kenyataan orang terakhir, dia terkejut kerana tercegat seorang nenek yang jalan pun bongkok-bongkok macam tiada kudrat.
Dia tercengang lalu tertanya:

"Kamu tua, bagaimana kamu lakukannya?"

Si nenek (menyangka soalan itu ditanya tentang bagaimana dia boleh makan orange itu) menjawab:

"Oh senang je. Aku hanya cabut gigi palsu dan mula sedut sampai airnya kering."


HHAhahhH.... NenEk tu die SeDuT aPE Yer?hahhah =)

Atas Katil, Bawah katil

 Atas Katil, Bawah katil


Malek: Doktor, saya ada masalah besar. Setiap kali hendak tidur, saya mesti rasa macam ada orang di bawah katil. Sebaliknya bila saya tidur di bawah katil, saya rasa ada orang di atas. Saya rasa macam nak gila!
Doktor: Jgn bimbang. Bagi saya masa dua tahun, masalah awak akan selesai. Datang jumpa saya tiga kali seminggu.


Malek: Berapa bayarannya utk sekali pertemuan?
Doktor: Tak mahal..hanya RM 100 sahaja.
Enam bulan kemudian, doktor bertemu Malek sedang membeli-belah.

Doktor: Kenapa tak datang jumpa saya?
Malek: Masalah dah selesai. Penjaga kedai seberang jalan tu ubatkan saya.
Doktor: Ya..bagaimana?
Malek: Dia suruh saya potong kaki katil... .

l a W a K j e R

 Anak Yang baik


Dalam satu kelas darjah satu,seorang ustaz bertanya kepada pelajarnya..

"kamu hendak ke mana?... syurga atau neraka?..siapa yang hendak ke
syurga..angkat tangan... !!"

maka semua pelajarnya pun mengangkat tangan kecuali seorang murid.

Kemudian ustaz itu pun bertanya lagi,siapa hendak ke neraka?"... ..

semua pelajar tidak mengangkat tangan termasuk seorang murid tadi... dengan
kehairanan ustaz itu bertanya..bila saya tanya nak masuk syurga..awak tak
angkat tangan..bila saya tanya nak ke neraka pun awak tak angkat
tangan... .habis awak nak ke mana??".

.Jawab murid itu.."saya tidak mahu pergi ke mana ustaz..bapa saya suruh
saya datang sini belajar,dia pesan..jangan pergi kemana-mana,tunggu sampai
dia jemput"... .

F.i.N.A.l E.x.A.M…….

F.i.N.A.l E.x.A.M…….


Korang….. mesti korang dah study hard time ne kan…huhuhu… 
Ak…entah lah..mcmne jer… study ..study gak…. Janji ak dahberusaha..biar takdir menentukannyer huhuhuh… Ne saje jer nak ingatkan korang untuk print slip exam before duduk exammm… Cara2 mendapatkan slip exam korang bergini yer heehh 

1) stepS saTU…..
loGin sTUdent PoRtal UiTM Korang g website UiTM..then login… pastikan anda login dengan betol yer..pastikan anda masukkan no mat n no password sendiri..bukan aweks ke pakwe punyer haah..nanty len plak tg keluar hahahhah ne pic die…. 

2) stepS 2.. 
stuDenT pOrtAL after korang login..then keluar student portal… pilih lah menu slip exam…click katmenu tuyer… pastikan anda anda pakai cermin mate time tgokmenu tu…. Kalau x… xnampak nanty…dah lah tulisan die kecik sesangat huhuh… 

3) stePs 3… 
lepas tu korang korang pilih lah serve yg sesuai untk korang print out korang punyer slip exam…pastikan keputusan korang buat tu betol dan tepat…ne akan mempengaruhi mase depan korang nanty haha…(mase depan = time final exam hehehh) 

4) steps 4….
nelah hasilnyer…ehehh haaa…..alhamdulilah….slipvexam dah terhasil….. dalam slip examne..pastikan name korang tertulis didalam slip tersebut yer..bukan name farhanker..paan ker…or name pakwe /makwe memasing eh….hehhe….. semakdan pastikan betol slip exam tu anda punyer dan mempunyai kaitan dan anda semue eh hehehe……=) 

   selesai akhirnnyer mendapatkan slip exam…. Korang….dah print slip exam tu time hari paper tu bawaklah slip tu…jgan plak tertinggal or biar saje2 letak kat umah buat perhiasan eh…membazir je ak ajar korang print out slip exam ne hahah 

  selaMAt MenbUca ….all The best…=) for member student b. estate management part 3 all the best for final exam eh….

ceRITA tenTanG KeLaS AP225 3A..

AlhamDulilah.....

akhirnyer tamat jugak sesi kuliah kat uitm ne...
time tggal tggu exam je...entah lah...
rase mcm belom sedie je lg nak duduk final paper..huuhuh
time study week nelah kene belojor btol2... stage yg kritikel ne..huhuh...
dah lah dlm kelas dok kene kan org jer....kina...ina..fawwaz...sowie...ak ne kan memang jahat..hehe...ehhh...xlah..nakal jer hehehe
(time kelas cTu korang ingat taw baik2...kenangan kalau akdah xde nanty hehhe)

pErkarA : k e T u e*k e l A s...!!!!

ketue kelas or claz rep or cp....memang tak asing dgan diri ku hahhaah...
sejak ble plak ne heheh... dah lah pakse menjadi Cp..terime je lah huhuh...
terime lah kat Azril..ko yg paKse ak Jadi Cp AP2253A... ak terime je dgan hati yg tenang heheh....

terime kasih coz bagi ak pelung ne..ak dah usaha yg terbaik untk jage n handle kelas ne... banyak bende ak belajor time

ak jd cp tu...memang penat..tapi best...akan ak ingat time tu sampai ble2.....=)

sem depan insyaalah berjumpe lg... pilihlah org yang terbaik untuk jadi Cp korang Yer... Contohnyer Ogy ker..faWWaz

ker...haLim or ramai lg.. dieorg ne lebih better dari ak...=(

kepadE gadis2 di kelas 3A... terime kasih sesangat terime ak seadenye...dah lah ak ne gatal... asyik dok gurat aweks

je...kene kan org ne..org tu..mcm2 lg lah..heheh....
lupe plak....
to : kina..sowie lah saye ne suke kacau awak jer...bkan saje nak bergurau sende je....
azreen..... sowie kalau azreen rimas gan saye yer....tapikan..awak tetap manje..kenyataan tu..hehe
dila : the best student in the claz..=)
edd : bilelah kite nak g date ek?...
zarina : saye nak sesangat ikot awak balik sarawakkk..xpenah nek kapal terbang ne huhu
miera : time convo nanty ak nak bergambar gan ko boleh?
shima : kim salam ayie....
farah ; thanz taw nasihat ko...ak akan ingat wat smpai bile2...

iisshh..ramainyer ak tulis name kat dalam ne.. terkenalah nanty die org heheh

oklahhh......
sampai cne je ak bercerite...banyak cerite sok luse xde topik nak dibualkan plak huhuh

pesan terakhir buat paaN :
korang....paan mintak maaf if selame ne paan handle kelas xbtol...
ade marah korang... korang terkecil aty ker ape2 je yg xbek ak buat...
maafkan saye eh...saye insan yg suke melakukan kesalahan...
halalkan segala terpakai ker tergune duit korang (jika ade, ak pon xtaw)
saye mintak maaf sesangat...=(

pesanan terakhir....

C e r I t e T e n T a n g F a r H a n

hheelloo...


wahh...dah lame ak x update blog ne...
ari terase rindu plak kat blog ne..huhuh
agaknye banyak cerite yg dapt ak konsingkan bersame...


ak KeLas... tast... AgMenT n lecture....huhh=(

dalam 3 minggu terakhir banyak sesangat task...agment... presention n test yg kene wat...pening pale nak fikirkan yer...

then tambahan keje ak plak kene handel kelas2 ganti untuk lecture.... pening2... dah ar kene ikot jadual lect..jadual kami lg...mcm gler nak ak susunkan jadual untuk mereke ne..huhuhu....

dalam hati kekadang ade niat nak biar kan jer... nak Benti beLajar pon ade gak.. tp ape boleh buat..dah jadi tggungjawab ak huhu...nak tak nak mestilah kene buat walaupon terpakse...huhuhu
ak ingat lg time tu...ak mengamuk dalam kelas.... mcm nak gler..tension btol huhuh... kenapelah die org ne xpaham ak...dah penat ak handel tapi lgsung xdihargai.... semue nak buat hal masing2.... buat kepale sendiri huhuh...buang mase...
entahlah....biar je time tu jdi kenangan untuk ak..huhu..
kalau ak fikirkan balik...mcm ak yg salah jer..xtawlah huhuh....
tapi...alhamdulilah...semuenyer berjalan dgan lancar..heheehe=)
errmmm...kepade
kekawan... time serius ak penat sesangat...sowie kalau ak ade marah seseorg huhu...mintak maaf bebanyak...
ak dah try the best buat untuk korang semue...


ak CinTA DAN pERsAHAbaTAN...

test....test gak... time enjoy mesti ade hahha....
thanz kat raz...wanie...last sekali paling special Atin.... korang Dapat happy kan aku yer...
korang paling best... enjoy...lepak... hilang tension ak time kat kelas....
sowei ar atin..kite lom bagi adiah bfday atin lg yer...saye xtaw nak bg ape nak atin... atin jgan merujuk taw...huhu...
then sowie kekawan ak tak reti nyanyi...so teman kan korang menyanyi yer...
atin..thanz nyanyikan lg untuk kite heheh=)

dalam kelAs....
eerrmmm...
FArkina.....
sape org tu yer???
hanye dak AP225 part3 jer taw...hehhe
kina..thanz ambik berat kat kite yer...
slalu tanye kite dah makan blom..then memacam lg...
terime kasih awak faham kite...kite kekal berkawan sampai ble2...
sori sesangat buat awak malu gan member2 awak... tapi awak taw kan sape saye...

"awak....awak nampak penat hari ne" "senyumlah cikit...muke masam je kenape... penat eh?"

thanz sesangat memahami saye....=)



aku saye Dan FarHAn....

iiishhh...korang tgok aku mcm happy jer....korang tak taw ak mcm mane...
rindu kat keluarge... mcm nangis jer fikirkan..huhuh
dalam hati terase sesangat nak balik......Nakk balik.... nak balik duduk dengan keluarge ak... jage dieorg... entah mcm mane entah mereke kat umah tu....

" mak....org rindu kat mak...."
" abah.... semoge cepat sembuhnyer n jage kesihatan eh"
" cik n yan... jage diri kat umah.. jgan gaduh2 jer"
" la... adik try cari mase nak balikbumah...tapi banyak keje nak buat kite...ko pon same gak.. trylah balik umah...tgok cik yan...mcm mane entah kat umah tu... kite sesame try balik umah taw"

alangkah bestnye n bermakne kalau aku ade bersame keluarge ak buat mase ne... ak taw mereke ne mermelukan sekarang...

mak... bersabar nyer.....=)






iiiisHHH...beTOl ker giRL mAcAm...

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

24
3 Sep 2010
Kategori: Artikel Cinta | 64 Ungkapan Cinta

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.

16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.

24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melakukannya!”

Rahsia Mengenal Wanita Dari Cara Berjalan

Nuffnang Ads

1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

Personaliti Cinta ini telah dikongsikan oleh saudari zahra di Forum Tentang Cinta