baSkeTBaLl = bOLa kEraNJang


HEllO...

dah lame xde story kat Blog ne kannss....
iishhh...akhir bulan 11 until awal 12 teramatlah bezy...
banyak perkara yang perlu dihandel...

persatuan lah.....
ttripp yang tak jadI-JADI lAh....

SukaN anTARa Fakulti (SAF) lahh
dannn...
macam lagi...

terasa penat teramat sangat...
tapi enjoi....

alhamdulilah....
semua aktiviti berjalan dengan lancar...

ooppsss..

bTW

ne nak story tentang SAF??

time saf 6/12/2011 untill 17/12/2011
uitm shah die buat sukan antara fakulti...

sooooo

akU yang GEdikss ne...

nak Trylah jadi Manager untuk TEam suKAn...
"basKETbaLL foR teaM leLAKi n pereMpuan" 

someThing perkara barU yanG 
boleh dipelajari....

ssooooo

aku sahut cabaran tu hhahaha

ini lah hasilnyer...

gambar2 time SAF...
lepaKIng2 sampai 1-2 pagi hahahha

berkampung di PUSAT sukan uitm 
selama tiga hari....

dahhh...dah...ne nak gambar jer lah...
xnak berceloteh hahahha





 denGAn MAk DuGgung!!!


 waHHH!!!!



 poosinGg..

lepaS Game...
LePaKinG....
or..

PIllow TAlK!!!

FrOm aMir hahhah!!!




LatIHAn....!!




oKKk....
suDDahhh Tamat...

alhamdulilah korang dpt Tmpt KE-3 for team perempuan..
taNiahhh !!!

for team lelaki...
taniah jugak korang sggupkorbankan masa untuk wakil FAct kite ne...

TErIMA ksaIh seMUa...

ShiDA...
aMir...
Chot...
dan kawan2 yg lain2 tu...

korang memang bestlah....

i want just to say that...
for thise event...
i learn many new thing...
thankz for all your commintmnt for our team!!!


cdt to basketball team!!

PEsANAn


Pesanan untuk orang di luar sana: 

Kalau kita suka/sayangkan sesorg, jangan segan ucapkan sayang. 
Jangan biar lepas. Nanti menyesal tak sudah. Lagi2 lelaki, kita memang tak suka dikongkong. 
Tapi selalu ingat perempuan tak suka dibiarkan sahaja. Walaupun diorg tak ckp, perempuan ni sebenarnya lebih suka bila ada org yang control dia. 


Mungkin rasa dilindungi. Rasa ada yang ambil berat. 
Ikatlah dengan satu ikatan, kekasih, tunang, isteri. 
Jangan pernah malu untuk beritahu dunia, gadis tu milik kita. 
Kalau benar gadis tu ikhlas, dia pasti gembira bila kita dengan bangga katakan dia milik kita."... 




Cuma Pendapat Saye..
just want to share it...

tQ~~~

AdE aPe DenGan " BuRaSak"??

korang....

aku ade idea baru nak share dalam blog ne...

aku wat cerite pasal makanan lak...
best kan...

biar buat semua pembace blog ne rase lapar hahahah...
ne semue makanan yang telah aku makan before and time raye aritu...

BuraSak....Dalam bUngkUsaN daUn Pisang..
 setalah dibuka... balutan luaran die..wah!!

 inilah hasil die...
lawa x??



bUrasaK....adalah sejenis makan tradisional..
nasi 1/2 tanak yang dibungkus dengan daun pisang dan kemudian direbus kembali sehingga masak.. 
aku xtaw sangat care nak..tapi yg aku taw mcm mane nak makan jer...tu lebih penting...

rasanya...nasi dan die ade bau2 daun pisang..sedap taw..
tawlah negeri mane start dulu...
top2 aku balik kampung time2 raye dah terhidang atas meja

sesuai dimakan dengan lauk-pauk time2 time..
contohnye..kari ayam@daging...
rendang ayam@daging..
dah pape lagi kalau korang rase sesuai...

asal makanan ne dari orang2 Bugis...
(Johor...kat rengit..coz tu kampung aku)


oopsss..

tujer kot info.

sekian. 
datanglah melawat lagi yer..
terIma KasIh+)




K u B e rT A n y a

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku?
Adakah selain bertakhta dihatimu?
Hinggakan dirimu merubah cintamu
Benarkah janjimu yang kau beri dulu kepada diriku?
Kau pernah berkata cintamu adalah selama lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
Kau kata, kau cinta..
Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuat ku rindu
Kepada dirimu
Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cita cita di hati
Walaupun sukarku akur kali ini
Biarlahku pergi
Owh maafkanlah ku bertanya.. 

 lAgU NE lagu bAru dI BloG saYE...yeaahhh..=)

SaTu KeTika DuLu....

satu ketika Dulu......

Cerita Bermula disini hahhah.....
eehh...ape aku nak tulis ne....

oowwhhh...akha....
aku bOsan...huhu...
bace buku mengantuk...esok nak test lak tu..ish3...
mcm manelah nak jwab esok kan 

soooooo...... aku ambik keputusan beronline jer haha..mlm nanty study ehehe

ahhhh....

aku teringat time kerje as Promoter kat Parkson....
best.... last day ak dpt call utk kerje lg...iish..mane leh... time ne ak study...

study.....
tapikan.....aku rindu time kerje tu.... berpuasa dtempt kerje....
berbuka dlm store...smbt bfday...
dan lain2......

dan paling penting.............

RRiinndduu Kat Die.........................

tu jer cerita ak...
sekian...

terima kasiHH =)

KeHiduPaN Ku....LAllalall =)

asSalam......

eehhhhh....
ape ne..tertibe jer malam ne rase nak berblog..hahahah
entah kenape ne hahaha....


nak Share ape ek....
xde pape kot.... 
just want to say......
saya amat2 sebuk sekarang.... 

dengan aktiviti seOranG PeLAjar... For Study....

seBagai Seorg naib Pgurusi PerSAtuaN.... eVent2 EMAS huhu...(penat den...)

sebagai Seoarang EState AGENT..... (laaa seJakBila Plak ne kan heehehe.....just nak dptkan pengalaman n information jer.... terime kasih TAw Mek.... 
(terime saye as pembantu ko...hahahhaha)

tapikan.....

paling tahap Serius saya....adalahh.....

thesis Ku TAk SIapppp....hhahaaaaa

ape nak jadi ne......ishhh3....


YaAllah...tuhan kU....berikan ku petunjuk Untuk siapkan thesis ne...
amin.....

tu jer kot luahan aku hari ne...
seLamat MalaM semua~~.....



SekiaN.....
tErima KASIh =)


eVenT2 UiTM


asSalam....

korang...korang nak taw x...
semesta baru ne...aku bersemangat sangat nak joint event2 yg diadekan kat UiTM..
wahhhh..bestnyer dapat ikot...

event pertama aku haritu ialah orentasi pelajar baru....

comment aku...

"eermm..oklah...suam2 susu jer..maklomlah wat kat pusat Islam.. had pergaulan dibataskan... perempuan group perempuan...xcampur lelaki...
kurang seronaklah hahhhaa....
tapikan overall..oklah..best gak...jadi fasi bersame2 gan khairil, nad, khaitol yg kawan2 yg lain..."

then second event....

mercy malaysia...

semangat aku berkobar2 nak joint..
ingatkan dapat g luar negare lah bantu org..
tapi haramm..hampe...susah gak nak joint
banyak latihan n tranning kene ikot before boleh kuar bantu die org kat luar negare..hhuuuh
then td, 21.09.2011...ingatkan leh registered as mercy malaysia..wahh..
semangatlah g dengar taklimat die...wahhh pening pale..huhu xleh nak masuk sangat heheh...
rase lom sedie jadi sukarelawan mercy malaysia lg ne ko hehhee

comment aku pasal event...
 
"wahhh.....mengantuksangat..dah lah sorng2 dengar talikmat..boringnyer huhuh...just dengarkan jerlah..at less dapat gak info die...xpe2..time jamuan makan td..haaa ambikko..banyak aku ambik makanan die heheeh..jahat sungguh saye ne kan..hahahaha"
 
haaa... ne aku nak share info pasal mercy cikit.... rajin bacelah....=)

Mission and Core Values
All staff and volunteers are to uphold the MERCY Malaysia Mission and Core Values in performing their duties at the Headquarters, Country Field
Operations and any locations where staff and volunteers are required to represent the organisation.

Mission
MERCY Malaysia is a non-profit organisation focusing on providing medical relief, sustainable health related development and risk reduction activities for

vulnerable communities in both crisis and non-crisis situations.

Our Core Values are:
Motivation-We are highly motivated and passionate
Excellence-We do the right things in the right way; we are accountable to beneficiaries and donors
Respect-We show trust and respect in all our interactions
Collaborations-Working with peers, partners & volunteers builds each other’s strengths & enhances the impacts for beneficiaries
Yearn to Serve-We will go the extra mile to help those in need.


cukuplah tu info mercy...yg lain korang bukan rajin sangat nak taw kan hahahha...

kalau korang rajin korang g webside die...
banyak info pasal mercy yg ade kat  webside tu..
ne pon aku copy kat webside mercy gak hahah=)


sekian...

tujelah event wat mase ne...lain kali aku update lagi yer...=)


wasalam.....

terime kasih...


 

Sem Baru...Semangat BarU....!!!

ASsalam....
seLamat Sejahtera semUa..
wahh...dah lame rasenye xupdate blog...
(memang lame pon..maklumlah bezy dengan kerja as Promoter heheh)
cuti 4 bulan yg lepas banyak perkara yg aku dapat... yg paling penting aku dah bersama dengan die..hehehe..as ----lalalal...alhamdulilah...kami doakan hubungan ini berkekalan dan berpanjangan sampai bila2...die adalah org yg teristimewa bagi aku...insyaalah...
(lepas ne dah malas n xde mase lg nak usha.. kacau aweks2 yg lain taw...hahah..saye ade die sorang je)

hari ne dah seminggu aku di UiTM ne...wah..awal2 lagi dah joint program..Program Pemantapan Siswaza for Pelajar Baru..best gak...jadi Fasi takgitu...
(buli budak2 baru masuk hahahah)

sekarang Aku semesta ne aku sem5...tinggal 1 sem lg habis dgree... Dah bersedia ker aku ne??huhuhh.... masih belom agaknyer..huhu 
Ya Allah..permudahkanlah perjuangan aku di UiTM ne... jadikan aku seorng mahasiswa yang dapat berbakti kepada keluarga, agama dan negara..Insyaallah...AMIN....=)

semesta ne aku nak rajin2 belajor2..xnak merayap aka enjoi jer...dah kene marah dah hahhha...

semesta ini janji aku...
harapan aku...

1) nak Rajin-Rajin BelaJar....
2) taKnaK maLas-Malas Lagi Dah......
3) xnak kacau aweks2 lain..xnak gatal2...(khas to si die)
4) xnak merayap ajer.... sikit tu boleh lah hahah..

issshh..banyak pilak janji2 manis ne..hehehhe
dah lah...sampai disini sahaja coretan aku...

terima Kasih semua...=)

 




kerJe...oowhh..kerje.....

kerJe...oowhh..kerje.....
haaaaa...

18/05/2011 untill 17/07/2011

dah 2bulan aku berkerje sebagai part time promoter kat PARKSON batu pahat....llalalal
best gak...
happy jer...ramai kawan2...
ramai aweks2 yg dapat aku kenal hahhaa...(xde point langsung hahaha...
bab gaji plak...iishh...gaji tu ok2 jer lah...
kalau aku rajin ak wat kerje full...banyak lah gaji time tu...
kalau mood malas terlampau... nak keje 4 jam pon malas giler...hahaha...
then...
time gaji tu lah duit tu digunakan upgrade kerete heheheh...
siap advance duit ayah dulu... then time gaji topap balik duit die hehehhe..jahatkan hahahha
macam tu jerlah kehidupan saye semase berkerje...hahah

bab hati dan perasaan pulakkk.....
hhhaaaaaaaa.....
aku dah malas fikirkan..biarkanlah mase menentukan semuenyer..biar jer die....
aku tetap aku....
die tetap die.....
eehh...ape ne???mengarut jer....
dahh...dahh...dahh......

oklah...
dahhhhh.....
terime kasih semue...=)

HARi Jadi saY EE>......


alhamdulilah..........

27/06/2011...

genaplah umur ak 22 tahun....
belomtue lagi yer....ramai org kate aku ne macam budak2....
soooo....xyahlah perasan tue sangat hahahha.... ne fakta taw....
haaha....dah2..perasan plak die ne..huhuuh....
wish bfday  nak rahsie kan.....
janji yg best2 jer....


terime kasih sangat2 kat korang semue family n rakan2 yg sambut bfday aku kali ne yer....
rase terharu sangat.....
dah lame xsambut bfday katekanlah.....
walaupon geram.....
tappppii....
serONok sangat2....hahhaha
terime kasih kat promoter2 sporting kat parkson bP tu....
korang memang bestlah.....

haaa...

soo..kali ne nak tunjuk pic bfday saye lah hahahah
lets seee....=)

 bfday boyzzz...hehehee

geng Pembuli Aku..hahahha


bidadari keK....yeKe??

muke terkejut hahaha...malu yer huhuh

aksi ini dilarang tiru yer...
kerana???
 
ne lah hasilnyer....
(ooppsss....lupe nak betol kan pic ne hehehe)


oklah.....
semue tu pic time kat parkson Bp...
enjoi sangat ....
terime kasih semue....

.:: cANCEr hOROSCOPe::.

hheyyy...heyyy....heyyy...
helloo....

MEMANDANG BFDAY/HARILAHIR/HARIJADI( N PAPE JER YG SAME MAKSUD DENGANNYER) AK DAH XLAME LG KAN.......

ENTRY KALI NE TERTARIK NAK WAT PASAL HOROSCOPE....
MACAM BEST JERKAN... JOMLAH KITE SHARE SAME2 TAW....
YG SAME HOROSCOPE DENGAN AK NE....XYAH LAH KORANG SUSAH2 N NGADE2 NAK BUAT LG TAW....
PENAT DAHH AK TOLONG CARI INFO NE.....BUAR KAJIAN LG TAW...
(issh2...macam x iklaz jer buat ne hahhaha)
KALAU NAK WAT IMPROFMENT Ok JER...SILAKAN TAW HAHHAA....
JUST KITE SHARE...
BACE JER BOLEH..PERCAYE JANGAN TAW...
KALAU ADE KAITAN DENGAN KORANG ANGGAP JER KEBETOLAN EEHH......
TADIR N KETENTUAN KITE NE SUDAH DITETAPKAN OLEH YANG MAHA ESA TAW.......
DDAAAAA......
APE NE AKU MENGARUT....JOM SHARE....LALALALALAL=)


pertaammeeee......

ORANG CHINESE BERPENDAPAT.......

chinese horoscope
Chinese Sign: Goat
Element: Earth
Direction: South-South-West
Color: Light Green
Polarity: Yin
Gemstone: Emerald
Lucky Number: 12
Sign Order: Eighth
Season: Summer
Month: July
Allies: Rabbit, Pig
Foes: Ox
Western Counterpart: Cancer

Cancer Personality:
The receptive, gentle, and compassionate Goat (sometimes called Sheep) is the eighth sign of the Chinese Zodiac. These quiet and sometimes shy people have enormous compassion, an artistic eye, and emotions close to the surface. They often feel especially close to their families.
Money somehow comes to the Goat. Often other people give it to them. As artists, they can have patrons. A Goat is a great guest and someone powerful people enjoy having around. Goats enjoy nice things and are not opposed to treating themselves.
This is not a person who likes confrontation. A Goat would rather have someone else take the lead and make a decision. Of course, you might hear about it if your decisions do not work out to Goat's comfort.
It is a good thing that Goat is naturally lucky because of their peaceful nature and kind heart. Romantic Goats need a partner who is willing to listen and has patience with mood swings, indirect answers, and occasional self-pity. Goat needs loyal friends who are steady and reliable. Goat people are well worth all the time and attention. With love, approval, and admiration, a Goat can blossom in any direction their creative talent takes them.

Positives:
Creative, artistic, cultured, kind, gentle, intelligent, sensitive.

Negatives:
Indecisive, self-indulgent, dependent, insecure, ungrateful, wise.

Famous Goats:
Pamela Anderson, Mel Gibson, Nicole Kidman, Julia Roberts, Christopher Walken.

ORANG PUTIH BERPENDAPAT....

wastern horoscope
Symbol: The Crab
Element: Water
Group: Emotional
Polarity: Negative
Favorable Colors: White, Silver
Key Body Part: Stomach, Breasts
Chinese Zodiac Counterpart: Goat     
Ruling Planet: Moon
Cross/Quality: Cardinal
House Ruled: Fourth
Opposite Sign: Capricorn
Lucky Gem: Pearls
Period: Jun 21 - Jul 22

Cancer Personality:
Deeply intuitive and sentimental, Cancer can be one of the most challenging Zodiac signs to get to know. Emotion runs strong for this sign, and when it

comes to family and home, nothing is more important. Sympathetic and empathetic, Cancerians are greatly attuned to those around them. Devotion is

the keyword for this sign, making them wonderfully sensitive people to be around.
Strengths:
Compassion, emotional sensitivity, fierce protection of loved ones, tenacity.
Weaknesses:
Manipulative, indirect conflict, clinging to the past, insecure, packrat.
Charismatic marks:
Medium build, round face, prominent breasts, a tendency to take charge.
Likes:
Relaxing near or in water, art, home-based hobbies, a good meal with friends, helping loved ones.
Dislikes:
Strangers, revealing of personal life, any criticism of Mom.
Best environment:
Cancer will always be most comfortable at home, close to family, familiar things, and dear friends.

Cancer in Love:
"I feel" is the key phrase for Cancer, and this is all too evident when it comes to love. Tender and gentle, Cancerians will show sensitivity with their lovers without a second thought. They love readily and choose a mate who can understand them as much as possible. Superficial or overly ambitious partners are not well-suited. The Cancer lover will look for someone who is equally intuitive. They are devoted partners, love children, and marry for life.

Friends and Family:
Traditional and maternal, Cancerians make excellent parents. In fact, all aspects of family are number one to this sign. This can be seen in the homes they make and in the dedication to duty they display. Cancer natives are often willing to overlook personality conflicts when it comes to family simply because they are related. Whatever needs to be done, you can count on a Cancer native to go the distance for a family member. They are deeply sentimental and are diligent about keeping family albums and histories intact. Passing on stories to the next generation is a favorite pastime.When it comes to friendships, the Cancer person is very helpful. They're almost always willing to lend a hand, providing it doesn't conflict with family obligations. Friends are held in high regard and are generally of like mind. Because the Cancerian generally prefers the home scene rather than going out, folks who enjoy visiting and sharing activities such as cards or at-home dining are top picks for buddies. Although their deeply intuitive, heart-not-head personality makes Cancerians very sympathetic, it can also make them a little hard to understand. Time is the cure for this!


(eerrmm...susah laaanaktulis dalam BM...dahh terbiase tulis dlm BI....hhahhaa...perasan jer akne...padahalcopy n paste je hehee)

terime kasih membace....=) 

p a r k s o n

hey....
diam2 xdiam dah hampir sebulan ak kerje sebagai promoter...
well banyak perkare yg ak belajor... 
berbeze sangat time aku belajor kat uitm.....
errm...baru taw erti cari duit yg sebenaryer hehehe...
kawan2 kat parkson pon ok2 gak...
tq semue coz dapat terime aku sebagai sebahagian daripada statf di parkson tu yer hahahah...
rindu korang nanty......

eermm...
Cerite saye...
mengenai org tu.... hampir sebulan juga aku try untuk memahaminyer...
try jadi kawan biase..tapi..memang susah..budak2 lain dah pandang semacam jer...
semakin aku rapat dengan die...semakin sukar rase tu nak hilangkan rase tu dari aku...
kak Y selalu nasihatkan aku.. paan jgan lah larikan diri dari die..just buat mcm biase jer... kawan2 lah..buat xde pape yg berlaku....huhuh...
maafkan saye kak ...saye dah try yg terbaik...tapi...setakat ne jer lah yg mampu saye buat...
lepas ne saye terpakse jauhkan diri dari die...
buat ape saye rapat dgan kekasih org...
biarlah saye rapan kat org yg betol2 suke saye... saye xnak berharap lebih2 kat die..just kawan biase jer kan... semakin aku rapat dengan die semakin aku suke die..semakin sukar untuk rase tu pergi dari aku..huhuh....
bagilah aku masa...masa untuk ak bersendirian......
maafkan saye......=(

K e r J e...

hey...

wahhh...lame rase online...
akhirnyer....hari aku dapat on9 gak hahahah...
wahhh...
banyaknye perkembangan semase n gosip2 panas ak perolehi hehehe...

cuti ne ak kerje...
as promoter..
kat parkson batu pahat
brand renoma..boss encik hairul....
ok2 jer org die heheh...

kalau ade mase datanglah yer heheheh..
melawat hahah

first day kat tempat kerje....
wahh..banyak perubahan...
tapi ak terime seadayer...
berlajar terime sesuatu yg berlalu sukar untuk berulang...
tinggal kenang manis...

time ne aku masuk as promoter as different person...
try to be a new person...
but i want be happy2 jer... lalallala

ok...terime kasih ...
lalallala